FILLERS

Fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in het lichaam, onder meer in de huid. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat onze huid vocht vast kan houden. Tijdens het verouderingsproces neemt de eigen capaciteit om hyaluronzuur aan te maken af, dit draagt bij aan de verslapping van de huid, huidplooien en volumeverlies.

Door het plaatsen van een filler kunnen statische rimpels worden opgevuld, waardoor deze vervagen of zelfs verdwijnen. Lijnen en vouwen die zichtbaar zijn in een ontspannen gezicht worden statische rimpels genoemd. Fillers kunnen ook gebruikt worden voor het herstel van volume in delen van het gezicht die dit zijn verloren, zoals de wangen en jukbeenderen. Daarnaast kunnen gebieden zoals de lippen worden verfraaid door deze wat extra volume te geven.

Bij Elan Clinics hebben wij de bewuste keuze gemaakt om alleen met fillers van het veilige kwaliteitsmerk Teosyal te werken. Wij werken nooit met permanente fillers. Teosyal is te verkrijgen in diverse varianten, elk speciaal gemaakt voor specifieke doelen en effecten.

MOGELIJKHEDEN

Wallen en donkere kringen
Een diepe traangoot kan het effect van een donkere kring of donkere cirkels onder de ogen geven. De traangoot is het holle gebied tussen het onderooglid en de wang. Indien deze wordt opgevuld met Redensity II, een filler die speciaal ontwikkeld is voor het gebied onder de ogen, ontstaat een mooie en zachte overgang. Uw donkere kringen en vermoeide uitstraling vervagen gedurende 12 tot 15 maanden. Een ander veelvoorkomend probleem is het krijgen van ‘zakjes’ onder de ogen. Wallen kunnen worden veroorzaakt door een huidoverschot of uitpuilende vetpockets, deze ‘echte’ wallen behoeven een chirurgische correctie. Vaak zijn de zakjes echter het gevolg van een afvlakking van uw jukbeen. Door botresorptie, vet- en collageenverlies kan uw jukbeen achter het onderooglid komen te liggen en worden de zogenaamde zakjes onder de ogen zichtbaar. Met behulp van Teosyal Ultra Deep kunnen wij uw jukbeenvolume herstellen en krijgt u een uitgeruste en gezonde blik.

Ingevallen wangen en wanglijntjes
Ingevallen wangen kunnen goed worden opgevuld met hyaluronzuur-inspuitingen waardoor u weer een jeugdige en gezonde uitstraling krijgt. Teosyal Ultimate is het perfecte product om het wangvolume te herstellen en de verslapte huid te verstevigen. Het effect van deze filler kan 18 maanden na de behandeling nog altijd zichtbaar zijn! Daarnaast kunnen kleine, oppervlakkige wanglijntjes opgevuld worden met Teosyal First Lines, een dunne hyaluronzuurgel.

Lippen
Rimpels rondom de lippen worden ook wel ‘rokerslijntjes’ genoemd, maar komen ook gewoon voor bij niet-rokers. Deze hinderlijke rimpels kunnen extra opvallen wanneer u lippenstift draagt en de kleur doorloopt in deze lijntjes. Door gebruik te maken van Teosyal First Lines of Redensity II kunnen wij de contour van uw lippen herstellen en deze storende rimpels verzachten. Als u altijd al vollere lippen wilde dan is dit binnen handbereik door het opvullen van het lippenrood. Het kan echter ook zijn dat u enkel het lipvolume terug wilt krijgen dat verloren is gegaan bij het verouderingsproces. Teosyal biedt meerdere fillers die gebruikt kunnen worden voor het vergroten van de lippen, zoals RHA, First Lines en Kiss. Uw lippen krijgen het volume dat u wenst en afhankelijk van het gekozen product houdt het effect 9 tot 12 maanden aan.

Neusliplijn
De neusliplijn is de plooi die vanaf uw neusvleugels richting de mondhoeken loopt. Bij veel mensen is deze plooi al van jongs af aan zichtbaar. In de loop der jaren zakt het onderhuidse vetweefsel vanaf het jukbeen naar beneden. Deze verzakking veroorzaakt een zwaarte in de wang ter hoogte van de neusliplijn. Het gevolg is een steeds dieper wordende lijn die bovendien kan gaan doorlopen richting de kaaklijn. Dit kan zorgen voor een zorgelijke, strenge of vermoeide uitstraling. In dit geval kan de neusliplijn uitstekend worden behandeld met Teosyal Global Action. Tijdens de behandeling wordt de huidlijn direct onder plooi opgevuld waarbij het effect ongeveer 12 maanden zichtbaar blijft. Door een tijdige behandeling van deze huidlijnen wordt de vorming van diepere onomkeerbare rimpels voorkomen.

Afhangende mondhoeken
Afhangende mondhoeken kunnen op diverse manieren worden behandeld. Soms is het plaatsen van een stevige Teosyal filler onder de mondhoeken al voldoende om de benodigde steun te creëren en de mondhoeken te liften. Het kan echter ook nodig zijn om de volledige marionetlijn op te vullen. De effecten van dergelijke behandelingen blijven veelal 12 maanden zichtbaar. Sommige mensen ervaren al op relatief jonge leeftijd mondhoeken die naar beneden trekken. In dat geval is meestal sprake van teveel spieractiviteit onder de mondhoeken, de mondhoeken worden hierdoor teveel naar beneden getrokken. Een kleine hoeveelheid Botox® kan deze overmatige spieractiviteit corrigeren.

Neuscorrectie
Veel mensen storen zich aan een scheve neus of een bobbel in de neusbrug, maar durven een chirurgische correctie niet aan. Gelukkig bieden fillers ook een oplossing. Met behulp van Teosyal fillers kunnen wij de neusbrug corrigeren. De neus behoudt door deze behandeling gedurende 12 maanden een rechtere stand. Andere behandelmogelijkheden ter correctie van de neus zijn het opvullen van een gleuf op de neuspunt of de correctie van een afhangende neuspunt.

HOE GAAT DE BEHANDELING IN ZIJN WERK?

Bij een behandeling met Teosyal fillers wordt hyaluronzuur-gel met een dunne naald of canule in het te behandelen gebied aangebracht. De behandeling duurt in de meeste gevallen niet meer dan 5 tot 10 minuten. De filters bevatten lidocaïne, een verdovend middel. In de meeste gevallen is aanvullende verdoving dan ook niet nodig. Desgewenst is dit natuurlijk wel mogelijk!

Met Teosyal injectables is het resultaat direct na de behandeling zichtbaar. Het resultaat neemt echter nog toe in de eerste weken na de behandeling. De werkingsduur verschilt per type filler en per persoon en varieert tussen de 9 en 18 maanden.

Direct na de behandeling is de huid vaak wat rood en gezwollen. Dit is een normale reactie op de injecties in de huid en tijdelijk van aard. Bij behandelingen met fillers bestaat er een risico op blauwe plekjes in het gelaat, vooral bij injecties rondom de lippen. Deze plekjes mag u gewoon camoufleren.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
Na het plaatsen van een filler op basis van hyaluronzuur is het van belang om de eerste 14 dagen blootstelling aan hitte te voorkomen. In deze periode wordt zonnebaden, zonnebank en saunabezoek afgeraden. Daarnaast mag u in deze periode geen gezichtsbehandelingen ondergaan.

Zijn er geneesmiddelen die ik niet mag gebruiken?
Voorafgaand aan de behandeling vragen wij u naar het gebruik van medicatie. De meeste medicijnen vormen geen probleem voor het plaatsen van een filler. Bij het gebruik van bloedverdunners moet u wel rekening houden met een verhoogd risico op blauwe plekken.

Na hoeveel tijd kan ik weer gaan werken?
In principe mag u direct na de behandeling weer gaan werken. De meeste mensen kiezen ervoor om pas de dag na de behandeling met een filler weer aan het werk te gaan.

Mag ik alcohol drinken?
Er is geen reden om van het drinken van alcohol af te zien na het plaatsen van een filler.

Krijg ik littekens na de behandeling?
Nee, er ontstaan geen littekens na een inspuiting met Teosyal fillers.

Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Behandelingen met fillers worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

PRIJZEN

De prijs van je behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid die benodigd is om je gewenste resultaat te bereiken. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intake plaats, waarna je advies krijgt van de cosmetisch arts en je al je vragen kunt stellen.
Hieronder zie je de prijzen van de meest voorkomende behandelingen. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden voor fillers. Wil je daar meer informatie over, boek dan een consult via onze online agenda. De prijzen zijn indicatief; is er tijdens de behandeling minder filler nodig, dan is de prijs lager. Is er meer nodig dan zal de prijs hoger uitvallen.

Prijzen per ml:

Lippen € 300,00 (1 ml RHA 1) (natuurlijk effect)
Lippen € 225,00 (0,5 ml RHA 1) (natuurlijk effect: alleen boven- of onderlip, of lipcontouren)
Lippen € 380,00 (1 ml RHA 2) (opvallend effect)

Traangoten € 375,00 (1 ml Redensity II)

Neuslippenplooi € 300,00 (1 ml RHA 1) (oppervlakkig lijntje)
Neuslippenplooi € 380,00 (1 ml RHA 2) (diepere lijn)
Voor erg diepe lijnen kan de prijs oplopen tot € 450,00 (RHA 3 of 4)

Prijzen van andere behandelingen? Klik hier!


AFSPRAAK MAKEN?
Klik hier!