BOTOX

Botox®, oftewel botuline toxine, is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. De naam Botox® is een geregistreerde merknaam van het bedrijf Allergan Inc, de grootste producent ter wereld. 

Botox® remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier en wordt gebruikt voor het vervagen van dynamische rimpels. Dynamische rimpels ontstaan op plaatsen in het gezicht waar de mimiek sterk is, zoals bij de frons, het voorhoofd en rondom de ogen. Doordat de spiertjes niet meer of minder goed kunnen samentrekken, trekt de huid glad bij fijne lijntjes en vervagen diepe rimpels. Met Botox® kun je bovendien de vorming van (meer) rimpels voorkomen.

Al sinds de jaren 90 wordt Botox® toegepast voor cosmetische doeleinden. De oorsprong van Botox® ligt echter bij de specialismen neurologie en oogheelkunde, waar het gebruikt wordt om spastische spieren te laten verslappen. Een Botox® behandeling is veilig. Het middel heeft alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en geen invloed op de rest van het lichaam. Bovendien zal de behandelde spier zich volledig herstellen na enkele maanden.

MOGELIJKHEDEN

Fronsrimpels
Fronsrimpels kunnen op 2 manieren worden behandeld. Een behandeling met Botox® geeft bij de meeste mensen een goed, ontspannend effect waarbij de fronsrimpels vervagen of zelfs geheel verdwijnen. Daarnaast wordt de blik meer open en fris, onder meer doordat ook de wenkbrauwen wat omhoog komen. Soms staan de fronsrimpels al zo diep in de huid dat deze met alleen Botox® niet meer geheel verdwijnen. In dat geval kunnen de rimpels aansluitend op de Botox® behandeling worden opgevuld met een Teosyal filler.

Voorhoofdrimpels
Door een spierontspannende behandeling met Botox® kunnen de voorhoofdsrimpels worden gecorrigeerd, verzacht en voorkomen. Bij deze behandeling kunnen wij er eveneens voor zorgen dat de wenkbrauw aan de zijkant iets omhoog komt, een zogenaamde wenkbrauwlift. Het resultaat is een zichtbaar gladdere huid en jongere uitstraling! Bij dikke, diepe groeven in het voorhoofd is het ook mogelijk om deze lijnen verder te vervagen met behulp van een Teosyal filler. Indien de storende rimpels met name boven de buitenzijde van de wenkbrauwen zitten, dan gaat de voorkeur eveneens uit naar een behandeling met fillers.

Lijntjes op de neus
Neuslijntjes, oftewel ‘Bunny Lines’, zijn de rimpeltjes aan de zijkant van de neus. Bunny lines ontstaan door overactiviteit van de neusspier bij het lachen. Overactiviteit van deze spier is veelal genetisch bepaald. Een kleine hoeveelheid Botox® kan ervoor zorgen dat de spier minder krachtig samentrekt en de lijntjes minder zichtbaar worden.

Kraaienpootjes
Lijntjes om de ogen kunnen effectief worden behandeld met Botox®. De kringspier rondom de ogen ontspant waardoor fijne lijntjes verdwijnen en diepere rimpels vervagen. Afhankelijk van de hoeveelheid Botox® kunt u zelf bepalen hoeveel lijntjes u zou willen vervagen. Ook de kleine rimpeltjes onder de ogen kunnen tijdelijk worden verminderd door een minimale hoeveelheid Botox®.

Migraine en hoofdpijnklachten
Botox® kan door het ontspannende effect op spieren bijdragen aan de behandeling van migraine en spanningshoofdpijn. In de praktijk zorgen botox-injecties bij ongeveer 70% van de mensen met migraine- of spanningshoofdpijn voor een duidelijke afname van de klachten. De resultaten zijn vooral goed bij cliënten die duidelijk kunnen aangeven waar de hoofdpijn zich bevindt.

Overmatig transpireren
Botox® brengt de zweetklieren tot rust waardoor de zweetproductie met ongeveer 95% afneemt. Door deze behandeling blijft de uitscheiding van afvalstoffen via de transpiratie intact. Daarnaast neemt de zweetproductie op andere plekken niet toe. Zogenaamd ‘compensatoir zweten’ is wel beschreven bij sommige personen, maar dit effect is zeldzaam, veelal mild en van voorbijgaande aard. Na de behandeling treedt het effect van Botox® na ongeveer twee dagen al op. Het maximale resultaat wordt bereikt na twee weken en houdt gemiddeld zo’n zes maanden aan. De werkingsduur kan per persoon verschillen. U heeft dus maandenlang geen last van zweetplekken of gele verkleuringen onder de oksels. Behandelingen met Botox® bij overmatig transpireren kunnen zonder problemen worden herhaald.

Knarsetanden
Klachten door knarsetanden zijn makkelijk op te lossen door de kauwspier te ontspannen met behulp van Botox®. Hierdoor zal een vermindering van de klachten optreden of zal het tandenknarsen zelfs helemaal stoppen.

HOE GAAT EEN BEHANDELING IN ZIJN WERK?

Bij een Botox® behandeling wordt gebruik gemaakt van zeer dunne naaldjes. De behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren.

Het effect van Botox® begint 1 tot 2 dagen na de behandeling zichtbaar te worden. Het maximale resultaat wordt bereikt na 2 weken en het effect houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan. De exacte werkingsduur van Botox® verschilt per persoon, maar na enkele maanden zal de spieractiviteit zich altijd weer volledig herstellen. Botox® blijft bij regelmatige behandelingen veelal steeds langer effectief doordat u de bewegingen die de rimpels veroorzaken als het ware afleert. Het effect is echter nooit permanent.

Direct na de inspuiting kan er lokaal wat roodheid en zwelling ontstaan, dit trekt in de meeste gevallen binnen 20 minuten weg. In enkele gevallen is een kleine bloeduitstorting zichtbaar. Deze bijwerking trekt eveneens binnen enkele dagen weg en mag u zo nodig met een beetje make-up camoufleren.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
Het is belangrijk dat u tot 4 uur na de Botox® behandeling niet bukt of plat gaat liggen. Dit om verspreiding van Botox® naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn. Daarnaast mag u de eerste 24 uur niet sporten, in de zon liggen, een sauna bezoeken of het behandelde gebied masseren, peelen of scrubben.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?
Wanneer u medicijnen gebruikt, moet u dit van tevoren aangeven tijdens de intake. Het gebruik van bepaalde medicijnen, bijvoorbeeld een antibiotica kuur, kan een belangrijke reden zijn om de Botox® behandeling uit te stellen. Dit geldt overigens ook indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?
U kunt na een rimpelbehandeling direct weer aan het werk. U kunt de behandeling bij wijze van spreken tijdens uw lunch ondergaan.

Mag ik alcohol drinken?
Er is geen reden om van het drinken van alcohol af te zien na een Botox® behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?
Botox® injecties worden door de meeste mensen als niet pijnlijk ervaren. De behandeling is ook niet prettig, maar is het beste te vergelijken met enkele speldenprikjes in het gezicht. Direct na de inspuiting trekt het prikkelende gevoel weer weg.

Krijg ik littekens na de behandeling?
Nee, er ontstaan geen littekens na een inspuiting met Botox®.

Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Behandelingen met Botox® tegen rimpels of bij hoofdpijnklachten worden in principe niet vergoed door zorgverzekeraars. Behandelingen bij overmatig transpireren worden in sommige gevallen wel vergoed door uw zorgverzekering.

PRIJZEN

De prijs van je behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid die benodigd is om je gewenste resultaat te bereiken. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intake plaats, waarna je advies krijgt van de cosmetisch arts en je al je vragen kunt stellen. Onderstaande prijzen zijn daarom een indicatie. Het totaalbedrag kan lager uitvallen als je minder eenheden Botox nodig hebt of hoger als er bij jou meer eenheden Botox nodig zijn om het juiste resultaat te bereiken.

Fronsrimpels ca. € 150,00
Voorhoofdrimpels ca. € 150,00
Kraaienpootjes ca. € 150,00
Frons- en voorhoofdrimpels ca. € 275,00
Voorhoofd-, frons- en kraaienpootjes € 400,00
Wenkbrauwlift tweezijdig ca. € 75,00
Dubbele wenkbrauwlift tweezijdig ca. € 150,00
Anti transpiratie behandeling ca. € 600,00

AFSPRAAK MAKEN? Klik hier!