Even niets?

Vreemd, heel vreemd. Wakker worden en niet naar de salon hoeven gaan. Ik ga toch, want mijn vriend werkt de komende weken thuis en de hele tijd naar zijn Skype gesprekken luisteren met collega’s begint me nu al te irriteren. Ik heb gisteren al een boek gelezen (jaren niet gedaan), met de hond gevoetbald, opgeruimd en een to do lijst gemaakt van alles dat ik de komende tijd in huis wil doen.

Vandaag werd ik wakker met een bruisende energie. Ik ben niet gewend niets te doen. Alle klanten die al jaren bij mij komen weten dat ik altijd kom werken en zelden vakantie neem. Zelfs als ik ziek of gewond ben moet er heel wat aan de hand zijn om niet te gaan (remember het gebroken neus-incident, de tijdelijke blindheid aan een oog en het werken met twee handen in het verband en een arm in een mitella?). Nu zit ik thuis. En nu?

Ik loop op het plein waar het altijd al rustig is (understatement) maar nu is het echt verlaten. Bijna alles is dicht en er zijn nog maar een paar winkels open. Zelfs het parkeren is geen probleem. Waar ik normaal gesproken moet zoeken naar een vrij plekje kan ik nu kiezen waar ik wil staan. Bizar!

De salon ruikt naar ontsmettings- en schoonmaakmiddelen. Met dank aan Erna, onze schoonmaakster die de salon iedere week een grote beurt geeft. Gisteren heeft ze nog eens grondig gepoetst. Alles blinkt, maar de komende tijd zal er niemand komen. Lois en Cynthia zitten thuis, de stagiaires ook. Hoe lang gaat dit duren?

Laptop open en de administratie bijwerken dan maar. Alles moet op orde, want diverse instanties willen cijfers zien om de steunmaatregelen voor ondernemers aan te vragen. Ook een mooie tijd om eindelijk eens de website bij te werken en na te denken hoe ik de komende tijd toch geld kan verdienen om de salon in leven te houden.

Ik wil mijn klanten niet in de steek laten. Wat kan ik voor ze doen? Ik besluit om een Stories pagina te openen waar ik niet alleen updates kan geven van het laatste nieuws over de salon, maar ook tips voor thuis en een kijkje achter de schermen. Wil je op de hoogte blijven, volg dan deze Stories. Ondertussen ga ik heel hard nadenken over de toekomst…. Morgen post ik weer een update!