Eden Beauty Secrets na corona?

Het coronavirus beheerst Nederland nu al een hele tijd. Onze salon is inmiddels al ruim vier weken gesloten en het ziet ernaar uit dat we voorlopig nog gesloten moeten blijven. Hoe lang nog, dat is onzeker. Ook onzeker is op welke manier we de deuren weer mogen openen. In deze Stories lees je alles over wat we nu weten over de toekomst.

Minister Rutte heeft het steeds over de 1,5 meter economie en de social distancing maatregelen. Zoals je begrijpt is het voor een beautyexpert zoals een schoonheidsspecialist, wimperstylist of brow stylist niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden van de klant. Er zijn maar weinig beroepen die zo dicht op het gezicht werken als wij!

Wij namen altijd al veel veiligheidsmaatregelen bij Eden Beauty Secrets zoals mondkapjes bij wimperbehandelingen, het grondig desinfecteren van onze handen en materialen, we werken met een luchtverversingssysteem en de salon werd al heel vaak schoongemaakt. Echter is dat nu met het coronavirus helaas niet meer voldoende. In de laatste persconferentie van 15 april werd bekendgemaakt dat iedere branche een plan moet indienen op welke manier afstand bewaard kan worden tot de klant en elkaar tijdens de werkzaamheden. Voor de schoonheidsbranche is dit de Anbos. Zij werken op dit moment hard aan het plan en proberen zo de nabije toekomst van de schoonheidssalons vorm te geven. Op dit moment weten wij nog niet of en hoe wij de werkzaamheden kunnen gaan hervatten. Dat we nog meer veiligheidsmaatregelen moeten gaan nemen staat vast, maar welke dit zijn? Dat is nog een groot vraagteken.

Op internet verschijnen oplossingen zoals glazen schermen voor het gezicht van de klant (voor ons werk geen optie), goedgekeurde mondmaskers (momenteel nergens te bestellen) en veiligheidsbrillen. Ook wordt gesproken over een maximaal aantal klanten in de salon en in de wachtruimte, het sluiten van klantentoiletten, het vermijden van behandelingen bij de neus, ogen en mond, verruimde openingstijden om klanten en personeel beter te kunnen spreiden, en het gebruik van wegwerpmaterialen in plaats van handdoeken en dekens.

Concreet houdt dat bijvoorbeeld in dat er een aanpassing moet komen in onze bedden en behandelstoelen, dat wij per behandeling meer kosten kwijt gaan zijn aan beschermingsmaterialen en dat het menselijke contact, waarvoor mensen toch ook bij een schoonheidssalon komen, voorlopig flink zal moeten verminderen. Dat maakt ons werk er niet leuker op.

Toch ben ik redelijk positief. Deze vervelende tijd geeft ook kansen, bijvoorbeeld om nieuwe behandelingen of diensten aan te kunnen bieden die wel op een veilige manier uitgevoerd kunnen worden. Hierover ben ik de afgelopen weken al hard aan het nadenken en ik roep graag hierbij jouw hulp in. Hieronder kun je een reactie typen over welke nieuwe behandelingen of diensten je enthousiast bent. Want natuurlijk heb jij als klant invloed op het voortbestaan van de salon!
(Je reactie wordt niet openbaar geplaatst en is alleen voor mij zichtbaar)

Zou jij behoefte hebben aan en eventueel gebruik willen maken van:

 • een webshop met make-up en skincare, mooie en betaalbare merken?
 • of juist een webshop met luxe beautyproducten die je verder nergens kunt krijgen?
 • liever een uitbreiding van de shoppingmogelijkheden in de salon?
 • gezellige beautyworkshops zoals brow shapen, visagie en huidverzorging?
 • meer evenementen zoals ladies nights en VIP avonden?
 • meer huidverbeterende behandelingen?
 • een stukje horeca binnen de salon?
 • een uitbreiding van het aantal trainingen binnen onze academy?
 • een online magazine met het laatste beautynieuws en andere vrouwenzaken?
 • meer wellnessbehandelingen?
 • andere zaken?

Laat het me weten via een reactie hieronder, geheel anoniem. Ik ben blij met je input en sta voor al jouw ideeën open!

Pas na de nieuwe persconferentie van 21 april hoop ik meer duidelijkheid te krijgen wanneer we weer kunnen beginnen met het nog mooier maken van onze klanten. Zodra de agenda weer open kan posten wij dit direct op Facebook, Instagram en deze website. De behandelingen zullen dan misschien een beetje aangepast zijn, maar we gaan natuurlijk voor een nog betere en vooral veilige salon. We zien je heel graag snel weer terug!