Brow Make-up Tutorial (zonder epileren!)

Zelf epileren is lastig en tijdrovend. Veel klanten weten niet goed hoe ze zelf moeten epileren, halen teveel weg en eindigen met te dunne streepjes. Daarom zijn wij vaak de redders in nood! Met advies, een teruggroei-plan en browstyling kunnen we zelfs van de wildste wenkies nog iets moois maken. Maar hoe moet dat nu wij helaas gesloten zijn vanwege het corona virus? In deze tutorial laten we het je zien!

Hoe ga je overleven zonder je maandelijkse threading of waxbeurt? Met wenkbrauwmake-up natuurlijk! Voor iedereen die het lastig vindt om wenkbrauwmake-up aan te brengen hebben Lois en ik onderstaand filmpje gemaakt. Onder de tutorial staat precies uitgelegd hoe je stap voor stap je make-up aanbrengt en welke producten er zijn gebruikt. Alle producten zijn ook bij ons te koop. Stuur ons een mailtje met je bestelling, dan sturen we het naar je toe!

Ben je er klaar voor? Bekijk hieronder de tutorial met IGTV (wordt geopend via Instagram)

https://www.instagram.com/tv/B-ARHuCD6JV/?igshid=a9ize0z4l8gc

Stap 1
Breng highlighter of concealer aan direct onder de wenkbrauw. Vervaag deze lijn met een zachte blending kwast. In de tutorial hebben we hiervoor het Anastasia Highlighter Duo potlood gebruikt en een kwast van Boozy Brushes.

Stap 2
Meet waar het beginpunt, hoogste punt en eindpunt behoort te zitten. In de video zie je waar je precies moet meten voor de ideale vorm. Tip: meet vanaf het deukje bij je neusvleugel omhoog waar je wenkbrauw zou moeten beginnen, niet naast de neus, want dan komen je wenkbrauwen te ver uit elkaar te staan en dat ziet er erg vreemd uit. Nog een tip: minimaal 2/3e van je wenkbrauw loopt omhoog, en maximaal 1/3e naar beneden.

Stap 3
Breng een beetje Anastasia Dipbrow met een kwastje aan op je hand. Als je vanaf je hand werkt weet je zeker dat je niet teveel product gebruikt. Je wil natuurlijk niet met veel te donkere of overdreven wenkbrauwen rondlopen! Om de juiste kleur te kiezen kijk je naar de tint van je huid en haren. Kies maximaal 1 tint lichter of donkerder dan je haarkleur en let ook goed op of je een koele of een warme kleur make-up nodig hebt. Over het algemeen kun je stellen (maar er zijn altijd uitzonderingen op de regel):

Roze ondertoon van de huid + heldere ogen (blauw, groen, grijs) = koel
Gele ondertoon van je huid + donkere ogen (groen, bruin) = warm

Begin aan de onderzijde van de wenkbrauw en zet de lijn aan met kleine streepjes richting de oren. Doe hetzelfde vervolgens aan de bovenzijde waar je de eerste centimeter van de wenkbrauw overslaat. Kleur vervolgens de gehele wenkbrauw in met kleine streepjes, alleen waar het nodig is. Met het laatste beetje aan je kwast kleur je de binnenkant in. Het is namelijk niet de bedoeling dat de wenkbrauw “hard” en “blokkering” wordt. Door de binnenzijde zachter van kleur te houden krijg je een veel natuurlijker effect.

Stap 4
Borstel de wenkbrauw door zodat de make-up zich verdeelt tussen de haartjes en op de huid. Als je niet borstelt zal de make-up op de haren blijven liggen en dit ziet er niet mooi uit.

Stap 5
Herhaal zonodig stap 3 en 4 tot je tevreden bent.

Stap 6
Met een Clear Brow Gel van Anastasia fixeer je de haartjes zodat ze de hele dag mooi in model zitten. Ideaal als je lange of eigenwijze wenkbrauwharen hebt.

Stap 7
Met een poeder highlighter laat je je wenkbrauwen nog meer shinen en het geeft je een wakkere blik! In het filmpje is de kleur Luna uit het Anastasia Aurora palette gebruikt. Breng de highlighter alleen aan op het uitstekende wenkbrauwbot en gebruikt vooral niet teveel. We gaan voor een subtiele glans, niet de jaren 80 disco look 😉

Oefening baart kunst! In het filmpje heb ik staand en uit de losse pols gewerkt zonder mijn hand te ondersteunen. Erg lastig, want ik ben gewend andersom te werken, dus vanuit een positie zittend achter de klant. Toch trots op het resultaat en op ons eerste filmpje. Hopelijk helpt deze tutorial je voor de komende tijd!