10 redenen om de salon te sluiten vanwege het corona virus

10 REDENEN OM DE SALON TE SLUITEN VANWEGE HET CORONA VIRUS

Zoals wij eerder deze week via Facebook en Instagram hebben gecommuniceerd, is Eden Beauty Secrets momenteel gesloten vanwege het corona virus. Graag licht ik hieronder toe waarom ik tot deze beslissing ben gekomen.

1
Brancheorganisatie Anbos voor schoonheidsspecialistes heeft dringend geadviseerd om salons te sluiten omdat de afstand van minimaal 1,5 meter tussen behandelaar en klant niet gerealiseerd kan worden. Ook vanuit de overheid wordt erkend dat het verstandig is om salons te sluiten, wij als beroepsgroep zijn met name genoemd in de steunmaatregelen voor beroepsgroepen die geen 1,5 meter afstand tot klanten kunnen houden.

2
Geen enkel ander beroep werkt zo dicht in het gezicht van klanten, met uitzondering van bijvoorbeeld (tand)artsen. Zij mogen op dit moment ook alleen nog spoedafspraken doen. Schoonheidsbehandelingen, wimperextensions en wenkbrauwen zijn, hoe gewenst ook, geen spoed.

3
Wij gebruiken materialen tijdens onze behandelingen zoals mondkapjes en handschoenen. Materialen die de zorg nu zo hard nodig heeft. Het voelt niet fijn om deze materialen te blijven gebruiken om mensen mooi te maken, terwijl de zorg ze nodig heeft om mensen gezond te maken!

4
Er komen vele kwetsbare personen zoals ouderen in de salon. Ook werken veel van onze klanten in de zorg. Deze twee risicogroepen moeten zoveel mogelijk beschermd worden.

5
Wij kunnen er helaas niet erop vertrouwen dat klanten met klachten of klanten die risico’s hebben gelopen niet op hun afspraak verschijnen, met alle risico’s van dien. We hebben het de afgelopen week helaas meegemaakt dat hoestende en snotterende klanten gewoon naar de salon kwamen, zelfs als zij aangaven in de directe nabijheid van een corona patiënt te zijn geweest.

6
Onze salon bevindt zich in Tilburg, een van de meest getroffen gebieden van Nederland. Veel van onze klanten komen uit Breda en Tilburg waar de meeste besmettingen van Nederland zijn.

7
Onze agenda stroomde al leeg met afzeggingen na de aankondiging van de nieuwe strenge maatregelen in de persconferentie van 15 maart. Een salon openhouden voor slechts enkele klanten is niet rendabel.

8
Onze voorraad aan materialen voor behandelingen werd steeds kleiner. Helaas hebben meerdere leveranciers aangegeven niet of nauwelijks aan ons te kunnen leveren, omdat fabrieken en groothandels stil liggen. Zonder materialen kunnen wij ons werk niet doen. Zo komt bijvoorbeeld de grondstof voor PBT, het materiaal waar wimperextensions van gemaakt zijn, uit Zuid-Korea. De fabriek in Europa krijgt nauwelijks aanlevering, waardoor de groothandels en salons ook veel minder kunnen inkopen. Ons schoonheidsmerk Ekseption wordt geproduceerd in Spanje, waar nu een totale lockdown is. Om het over het bestellen van mondkapjes maar niet te hebben. Kortom, als wij door waren gegaan met behandelingen, hadden we over ca. een week al een probleem gehad met de voorraad.

9
We willen uitstralen dat we een professionele salon zijn met een zorgplicht naar zowel het personeel als naar klanten. We hebben de verantwoordelijkheid om de omstandigheden in de salon zo veilig mogelijk te houden, en die veiligheid (en kwaliteit) kunnen we momenteel helaas niet garanderen.

10
Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen door te gaan in de wetenschap dat in mijn salon een klant of een personeelslid besmet zou kunnen raken en ernstig ziek wordt of misschien komt te overlijden. Gezondheid is belangrijker dan schoonheid of geld!