BLOG

Lees hieronder het laatste nieuws, leuke artikelen en weetjes over onze salon.

Even voorstellen!
Mijn naam is Deborah en ik ben eigenaresse van Eden Beauty Secrets. In 2012 ben ik met Eden gestart. Wat begon als een hobbyproject, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele salon, groothandel en opleidingsinstituut op het gebied van wimpers en wenkbrauwen. Samen met mijn team werk ik dagelijks aan het creëren van de allerbeste kwaliteit wimperextensions en wenkbrauwbehandelingen voor iedere klant. Perfecte wimpers en wenkbrauwen, dat is waar Eden voor staat. Wimpers en wenkbrauwen zijn immers enorm belangrijk om je gezicht te laten stralen. Ons belangrijkste doel is dan ook: let’s make people feel beautiful!
Naast mijn werk als master lash and brow artist ben ik ook visagiste, schrijfster van diverse artikelen, blogs en boeken op het gebied van gezondheid & beauty, en trainer in diverse technieken op het gebied van wimperextensions en wenkbrauwstyling. Wimpers en wenkbrauwen zijn mijn passie; ik ben er 24/7 mee bezig!

DIPLOMA’S EN OPLEIDINGEN
Deborah heeft drie maal het Volume Lash Master level behaald en is getraind door beroemde internationale Lash & Brow Masters: Loreta Jasilionyte, Agnieszka Kwiatkowska, Petr Lhotsky, Hanna Putjato, Darja Striletskaja, Frankie Widdows, Rachel Bridges, Paula Klemmer, alsmede diverse andere lash & brow trainers in binnen- en buitenland.

*Basiscursus wimperextensions
*Eyelash Extension Training
*Volume training 2D-6D
*Advanced Classic & Volume Training
*Masterclass Russian Volume 7 techniques
*Masterclass Russian Volume 10 techniques & Design
*Masterclass Mega Volume
*Master Lash Artist
*Workshop The Perfect Fan
*Brow Artist
*Anastasia Beverly Hills Brow Stylist
*Threading
*Power Brows
*Training Cinq Mondes
*Masterclass Advanced Skin Resurfacing & Peelings
*Masterclass Brow Shapen
*Masterclass Visagie
*Allround visagie
*Allround manicure
*Allround schoonheidsspecialiste

 

Waarom kiezen voor wimperextensions bij Eden?
Heel simpel!
* Omdat het mooi is
* Omdat het je gezicht meer in balans brengt en je oogvorm kan corrigeren
* Omdat het je ’s ochtends en ’s avonds tijd scheelt, want er is geen mascara meer nodig
* Omdat je nooit meer last hebt van uitgelopen mascara (“panda ogen”)
* Omdat je kunt zwemmen, sporten, sauna en zonnebanken met wimperextensions
* Omdat je “opgemaakt” wakker wordt
* Omdat je er goed uitziet, zelfs al voel je je niet zo lekker
* Omdat het voor jong en oud een perfecte oplossing is; onze oudste wimperextensions klant is 83 jaar!

Waarom zou je kiezen voor Eden als er zoveel verschillende wimpersalons zijn?
* Omdat wij jarenlange ervaring hebben
* Omdat wij de hele dag niets anders doen dan wimperextensions en wenkbrauwbehandelingen
* Omdat wij inmiddels meer dan 10.000 sets wimperextensions geplaatst hebben
* Omdat wij getraind zijn in binnen- en buitenland
* Omdat wij continu bijscholing volgen
* Omdat wij in het bezit zijn van meerdere Master Lash Artist diploma’s
* Omdat wij aan wedstrijden meedoen
* Omdat wij erkende opleidingen geven in wimperextensions en wenkbrauwen
* Omdat wij schrijver zijn van diverse cursusboeken en artikelen over wimperextensions
* Omdat wij alleen de beste wimperextensionsproducten gebruiken, met keurmerk en dierproefvrij
* Omdat wij veilig en hygiënisch werken heel belangrijk vinden
* Omdat wij als enige in Nederland 18 verschillende technieken kunnen aanbieden
* Omdat wij je uitgebreid advies geven over de extensions die bij je passen
* Omdat wij extensions plaatsen die geen schade aan je eigen wimpers toebrengen
* Omdat wij klanten hebben die graag een uurtje rijden om bij ons terecht te kunnen
* Omdat wij 24/7 met wimpers bezig zijn
* Omdat je dag en nacht online afspraken kunt inplannen
* Omdat wij streven naar perfectie in iedere set!

 

Bij Eden staat gezondheid voorop
Bij het plaatsen van wimperextensions gebruiken wimperstylisten speciale en sterke lijm, die ervoor zorgt dat de extensions lang blijven zitten. Echter, het werken met chemische stoffen zoals lijm zorgt ook voor veiligheidsrisico’s. Bij Eden Beauty Secrets nemen we dit zeer serieus. De gezondheid van onze klanten en onszelf staat altijd voorop.

Wij zijn de enige wimpersalon in de omgeving die werkt met industriële luchtzuivering, vergelijkbaar met systemen die worden gebruikt in ziekenhuizen en de luchtvaart. De lucht in onze salon wordt continu gezuiverd van fijnstof, huidschilfers, pollen, bacteriën, virussen, schimmels, huisstofmijt, nare geurtjes, vluchtige gassen en allergenen. De zuivering helpt tegen allergie, verkoudheidsklachten, hooikoorts, hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen en tranende ogen. Daarnaast worden chemische lijmdampen onschadelijk gemaakt. Als extra bescherming werken onze stylisten altijd met mondkapjes.

Bij Eden Beauty Secrets ga je dus niet alleen met mooie wimpers en wenkbrauwen naar huis, je bent er tevens van verzekerd dat de behandeling in een gezonde en hygiënische omgeving plaatsvindt. Een fijn idee!

 

Een dag uit het leven van een wimperstylist
Dagelijks krijgen we veel vragen of wimperstylist zijn een leuke baan is. Mensen hebben een glamorous beeld, maar klopt dat wel? Hieronder vertellen we je wat ons werk nu echt inhoudt.

Iedere dag begint met het opruimen/voorbereiden van de salon en het checken van de temperatuur en luchtvochtigheid. Met name de luchtvochtigheid is van belang: hoe vochtiger de lucht, hoe sneller de lijm droogt. Aangezien wij werken met extreem sterke lijmen moeten we iedere dag opnieuw (en soms zelfs meerdere keren per dag) bekijken welke lijm het beste past bij de omstandigheden van die dag.

Tussen de klanten door proberen we korte pauzes te nemen om onze rug en nek te stretchen. Dit lukt helaas niet altijd gezien de enorme drukte, maar het is wel enorm belangrijk. We zitten immers tot 12 uur per dag in dezelfde houding. Om onszelf te beschermen tegen de lijmdampen waar we continu in zitten dragen we mondkapjes. Wimperextensionslijm is perfect veilig voor gebruik op de wimpers, maar mag nooit in contact komen met de huid of andere materialen. Laten we een druppel vallen op bijvoorbeeld onze spijkerbroek, dan is de kans aanwezig dat er een gat in brandt! Zo sterk is professionele lijm. Let daarom altijd op waar je wimperextensions laat zetten. De styliste moet goed getraind zijn en op vele factoren letten. Klanten zien vaak alleen het resultaat, maar merken niet de enorme toewijding, focus en concentratie die het werk van een stylist vraagt.

Wimperextensions zetten vereist een enorm geduld en doorzettingsvermogen, een goede fijne motoriek in beide handen (we werken immers met vlijmscherpe pincetten bij de ogen!) en gevoel voor detail en styling. Daarnaast zijn sociale vaardigheden heel belangrijk. Hoewel vele van onze klanten in slaap vallen, is er ook een groot sociaal aspect aan het werk. Omdat klanten regelmatig terugkomen voor een opvulbehandeling ontstaat er een band. Ze delen lief en leed met ons, vragen tips, adviezen en willen hun verhaal kwijt. Als wimperstylist ben je daarom ook een luisterend oor en geef je steun waar het nodig is. Uiteraard worden er ook luchtige onderwerpen besproken. Alle typische vrouwenzaken komen dagelijks aan bod: de nieuwste tips om af te vallen, beautytrends, relaties enz. Heel gezellig! Het zetten van wimperextensions werkt voor ons ook mediterend. We zijn zo ontzettend gefocust bezig met miniscule handelingen dat onze gedachten even worden stopgezet en we ons volledig kunnen concentreren op het maken van een prachtig resultaat.

Onze klanten variëren in leeftijd tussen de 15 en 85 jaar en hebben verschillende culturele achtergronden. Ieder mens heeft andere wimpers: veel, weinig, gekruld, beschadigd, gezond, afwijkend gegroeid, kroes, stijl, dun, dik…. Per klant moeten we de juiste aanpak bepalen voor het mooiste resultaat. Geen enkele klant is dus hetzelfde, dat maakt ons werk erg afwisselend.

Wimperextensions zijn verslavend en het is altijd ontzettend leuk om de enthousiaste reacties te zien als klanten na de behandeling in de spiegel kijken. We maken voor iedereen een set op maat: er zijn letterlijk duizenden mogelijkheden door verschillende diktes, krullen, lengtes, kleuren, technieken en styling te combineren.

Achter de schermen gebeurt ook van alles. Dagelijks beantwoorden we tientallen apps, mails en berichten. Ook de administratie is veel werk. Iedere klant heeft een eigen dossier in ons systeem, waar ook afspraken online geboekt kunnen worden. De salon moet altijd netjes en hygiënisch zijn, denk bijvoorbeeld aan schone bedden om op te liggen, schone bedrijfskleding en het ontsmetten van de materialen. We gebruiken vele “tools” om ons werk te kunnen doen. Deze moeten dus altijd op voorraad zijn. Iedere week worden er nieuwe materialen ingekocht, zoals wegwerpdoekjes, borsteltjes, verschillende soorten tape, lijm, verzorgingsproducten en wimperextensions. Alleen al aan wimperextensions hebben wij meer dan 100 verschillende soorten tot onze beschikking.

Wat verder ook bij ons werk hoort: jaarlijks bijscholing volgen, dagelijks het wimpernieuws uit binnen- en buitenland volgen, het schrijven van artikelen en cursusmateriaal, het bijhouden van Facebook, Instagram en de website, cursussen geven, bestellingen van klanten afhandelen, de boekhouding bijhouden, beurzen en evenementen bezoeken, meedoen aan (inter)nationale wedstrijden, nieuwe technieken oefenen en vakliteratuur lezen.

Een professionele stylist doet veel meer dan “een paar wimpertjes plakken”. Helaas wordt ons vak door veel mensen onderschat. Er gaan vele uren in oefening zitten voordat je echte kwaliteit kunt leveren. Inmiddels zijn er door ons ruim 10.000 sets geplaatst!

Kortom: wimperstyliste is een zware baan, maar we doen het met veel passie voor het vak. Vraag het ons gerust als je meer wilt weten.